lifeinbromma's Blog

Lifestyle & Feelgood

Tur på stan

3 kommentarer

Idag vid 7 kom kära W förbi för att gå igenom placering av eluttag för musiksystemet samt till markisen. Gäller att verkligen tänka igenom vart de ska sitta. Allt ska börja byggas in i nästa vecka.

När vi pratade om golvet som vi ska ha i tillbyggnaden så poängterade W att det kommer bli en ganska stor nyansskillnad mellan den befintliga fiskbensparketten och den nya vilket kommer innebära lite lapptäckskänsla mellan rummen och det vill vi ABSOLUT INTE ha så nu kommer vi riva ut alla gamla golv på mellanvåningen och lägga in fiskbensparkett överallt. Tror vi blir glada i slutändan även fast det här innebär blodpudding i ett år…

Idag var jag inne i stan och åt myslunch med Tarzan & Cam. Så trevligt och gott! Passade på att gå till nyöppnade Zara Home och de har en del verkligt fint. Inte min stil rakt igenom men det finns guldkorn!

20130920-155214.jpg

20130920-155222.jpg

20130920-155231.jpg

20130920-155237.jpg

20130920-155251.jpg

Annonser

Författare: lifeinbromma

Fyller snart 40 år Tre underbara söner och en lika underbar man Katten Nalle Bor i Bromma, såklart :-) Här kommer jag skriva allt mellan himmel och jord, Livet med allt vad det innebär och såklart det som sätter lite piff på vardagen!

3 thoughts on “Tur på stan

  1. Kan ni inte lägga in nytt golv i tillbyggnaden och sedan slipa och behandla det gamla golvet på samma sätt som det nya så att det blir samma nyans? Jag tycker att det låter märkligt att ni behöver riva ut den gamla stavparketten om det inte är så att den nya är i ett annat träslag.

    • Det är så vi hade tänkt göra och trots detta säger byggaren att det blir nyans skillnader och att man måste skarva mellan rummen ( som nu får en öppnare planlösning) så att det kommer uppfattas olika och mer som lapptäcke. Såklart hade det bästa och billigaste varit att bara slipa de gamla golven men nu passar vi på att köket även får fiskbensparkett som i dagsläget har ytterligare ett trägolv… 😦

  2. Kul att följa er tillbyggnad!
    Känns synd att behöva byta golven på hela bottenvåningen.
    Vi la in ny fiskbensparkett i gamla köket som blev vardagsrum och slipade parkett på resten av undervåningen och oljade sedan alltsammans med en tonad hårdvaxolja. Nya köket (med gammal parkett) ligger i öppen planlösning med nya vardagsrummet. Man ser ingen som helst skillnad skillnad mellan den nya och gamla parketten. Det är vanligt att man lägger en fris med tvärställda parkettstavar där gamla väggen rivits, och oftast funkar det bra tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s